Salems Terrassen ska vara en scen, även för den lokalt producerade musiken

Sociala Medier Salem
I en tid då det oftast är kopiorna och imitatörerna som hyllas skapar Adnan en scenför originalmusiken. - Det finns gott om lokala artister som ger ut och framträder med egen musik på lokal, nationell och global basis. Många av dem håller häpnadsväckande hög kvalitet. Så varför inte ge dem utrymme, säger Adnan Yildiz, ägare av SalemsTerrassen i Salems centrum.

- Salems Terrassen är en viktig mötesplats för boende i Salem och Botkyrka. Vi vill bjuda in fler kommuninvånare att uppleva och delta i nöjes- och kulturlivet på hemmaplan. Naturligtvis i samband med en god måltid, gedigen service och gott sällskap. Det vi gör nu är krydda det befintliga musikutbudet med ett fördjupat engagemang i närkulturen. Våra gäster ska få uppslag på ny högkvalitativ musik, producerade av musiker de känner igen från gatan därhemma.

Originalmusikens härförare, första gäst på Salems Terrassens originalscen

Originalmusikens härförare i Botkyrka är Mikael Christensen. Han är uppvuxen i Uttran, ett halvt stenkast från idrottsplatsen Rödstu hage. Där spelade han ishockey för både Tumba och Salem. Men en dag på 80-talet bytte han sin hockeyklubba mot trumstockar, gitarr och skrivblock. Han byggde dessutom sin egen replokal under lägenheterna mittemot IFK Tumbas dåvarande hemmarink. Sen dess har han spelat en framträdande roll som estradör och poet i hemma ortens musik- och nöjesliv.

Singelsläpp lördagen den 1 oktober

På lördag framträder han med sitt Trabbant (duo) på Salems Terrassen. Bland annat blir det premiär med denredan lovordade singeln “Rummet innanför ditt skinn”. (Nytt fullängdsalbum “Hundhuvuden” släpps våren 2023). Mikael Christensen har skrivit låtar och spelat olikakonstellationer sedan 1988. Bland annat medverkade han i Rostockfestivalen, “Menchen und Meer” (= Människanoch havet) i dåvarande Östtyskland. I festivalen deltog artister från 18 länder. I orkestern medverkar även legendariske musikproducenten Ulf Wahlberg, även ledargestalt i populära Secret Service. Ulf spelar keyboard och körar i låten och är även producenten bakom det glasklara och krispiga soundet.