Om Centrumet

Salem Centrum är ditt personliga centrum på hemmaplan med ett brett utbud av butiker, service och restauranger. 

Historia
Området Salem, som från början kallades Salemstaden, växte fram på kort tid under slutet av 1960-talet. Befolkningen i kommunen ökade från 2 766 invånare, år 1965, till 11 998 invånare på fem år och de flesta av de nya kommuninvånarnabosatte sig i det nya området. De första husen i Salemstaden stod klara hösten 1966 men det dröjde två år innan det fanns någon service att tala om. Det var i november 1968 som det då lejongula centrumet var redo för de första hyresgästerna att flytta in. Till en början bestod det av två huskroppar, ett låghus och det höga fyravåningshuset som står än idag. Den utbyggda glasdelen och huset där vårdcentralen ligger i byggdes till under 90-talet. Vid årsskiftet 2017/2018 var befolkningen i Salem 16 665 personer.


VANLIGA FRÅGOR

Toaletter
Det finns två kundtoaletter i centrum. En vid Salem Grillen och en inne på ICA.

Hundar
Salem Centrum tillåter hundar i gallerian. De ska hållas kopplade och under uppsikt. Även om gallerian är hundvänlig är det upp till butikerna om de vill tillåta hundar inne hos sig. 

Cyklar
Cyklar, sparkcyklar, hoverboards, skateboards och andra liknande fordon är ej tillåtna i Salem Centrum.

Kontantcenter
Ett kontantcenter finns placerat inne i centrum vid ICA, här finns uttags- och insättningsmöjligheter och även möjlighet att ta ut viss utlänsk valuta. 

Parkering
Parkeringen är öppen alla dagar och är endast för centrumets besökare. Fri parkering 2 timmar med P-skiva alternativt digitalt genom att registrera din ankomst i parkeringsautomaterna intill kundvagnsgaraget eller i appen Mobil Park. Parkeringsbolaget Aimo Park ansvarar för bevakning av parkeringen samt uthyrning av personaltillstånd. 

Du registrerar din ankomst på ett av följande sätt:
1. P-skiva
2. Digitalt i Appen Mobil Park
3. Digitalt i Parkeringsautomaten
 
Nedre delen av parkeringen (raden närmast grusplanen) tillhör Salems kommun. Raden ovan, den sista av centrumets parkeringar är för personal med personaltillstånd.

Följ skyltning. 

Rökfritt Centrum
Med hänsyn till besökare och personal är Salem Centrum en rökfri zon. Det är förbjudet att röka vid samtliga entréer och på uteserveringar. Vi hänvisar rökare till designerade rökrutor. Läs mer om vägen till ett rökfritt centrum här. 


SÄKERHET

Väktare
Salem Centrum är bemannat med väktare som ansvarar för den dagliga säkerheten. Tillsammans med Salems kommun har centrumet även anlitat ordningsvakter som ronderar både i och kring centrum.

Kameraövervakning
Salem Centrum använder övervakningskameror primärt som ett brottsförebyggande medel men också för att öka tryggheten i centrum. Läs mer här


ATT SYNAS I CENTRUM

Annonsering
Annonsering är förbjuden på hela centrumområdet. Vi hänvisar till Ocean Outdoor om man vill synas på de digitala skärmarna i centrum eller bestämda annonstavlor runt om i kommunen.

Hyra eventyta
Finns intresse från föreningar eller företag att synas i Salem Centrum är det möjligt att hyra eventyta. Fyll då i kontaktformuläret här. Vi förbehåller oss rätten att avsäga marknadsföring av stötande budskap eller som konkurrerar med centrumets verksamheter.

Söker du lokal?
Söker du lokal till en verksamhet? Skickar en intresseanmälan där du beskriver ditt koncept genom att fylla i formuläret här


Fastighetsägare
Salem Centrum ägs av Grandholm Gruppen AB och förvaltas av Paliro.