Salem Centrum 50 år!

Salem Centrum fyller 50 år!

Lördagen den 17 november bjuder Salem Centrum tillsammans med Salems Kommun och Hembygdsförening in till femtioårskalas. Det var i slutet av 1968 som Salem Centrum stod klart och invigdes, något som kommer firas med tårta i centrum och en tillbakablick på Salem genom åren.

Salems Hembygdsförening delar med sig av gamla bilder både från centrum och Salemstadens tillväxt. Under dagen blir det även filmvisning av ”Salemstaden - en småhusstad”. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén inviger firandet och utställningen kommer äga rum i centrumets glasdel fram till klockan 15:00 på lördagen den 17 november.


Firar hela november
Varje fredag under november kommer flera av butikerna ha kalaserbjudanden.
Det sätts ut en brevlåda där besökare i centrumet kan lämna in önskemål över hur man vill att centrumet ska se ut i framtiden. Där kan man även lämna gamla minnen, historier eller andra hälsningar man vill dela med sig av.


Salem Centrums uppbyggnad
Området Salem, som från början kallades Salemstaden, växte på kort tid fram under slutet av 1960-talet. Befolkningen i kommunen ökade från 2 766 invånare, år 1965, till 11 998 invånare på fem år och de flesta av de nya kommuninvånarna bosatte sig i det nya området. Det var i slutet av 1968 som det då lejongula centrumet var redo för de första hyresgästerna att flytta in. Till en början bestod det av två huskroppar, ett låghus och det höga fyravåningshuset som står än idag. Den utbyggda glasdelen och huset där vårdcentralen ligger byggdes till senare.