Nytt parkeringssystem i Salem Centrum

I sommar införs ett nytt parkeringssystem på den stora parkeringsplatsen vid Salem Centrum. Syftet är att öka tillgängligheten för centrumets besökare. Liksom tidigare erbjuds två timmars fri parkering men ingen p-skiva eller fysisk parkeringsbiljett behövs.

Den 3 juni införs ett nytt parkeringssystem i Salem Centrum. Bilisterna kommer då lösa sin parkering genom att registrera sin ankomst i någon av de två nya automaterna på parkeringsplatsen eller genom att starta sin parkering i Q-Parks mobilapp MobilPark.

Vid registering väljer man parkeringstidens längd och precis som tidigare gäller två timmars fri parkering. Vill man förlänga tiden i efterhand går man ut till automaten och gör detta. De nya automaterna kommer placeras intill kundvagnsgaraget där den nuvarande automaten står idag. Använder man istället mobilappen kan man själv förlänga, betala eller avsluta sin parkering tidigare direkt i mobilen.

– Vi vill ha en bra lösning som gör att vår parkering är tillgänglig för besökare och kunder som har ärenden i centrum, säger Caroline Söderholm Chamberland förvaltare på Paliro.

Förhoppningen med det nya systemet är att få högre omsättning på parkeringsplatserna och på så vis öka tillgängligheten för besökare till centrum, vårdcentral och kommunhus. 

–  Vi vet att de allra flesta besökare till centrumet står mindre än två timmar så vi behåller möjligheten för fri parkering de första två timmarna. Vill man stå längre kan man välja det direkt vid ankomst eller gå ut och korrigera det när aktuell tid börjar ta slut, fortsätter Caroline.

Det nya systemet införs den 3 juni och likt tidigare är det Q-park som står för bevakningen. På korttidssparkeringen och handikappsplatserna gäller fortfarande p-skiva eller handikappstillstånd, följ skyltanvisningen.

Så går det till - registrera dig med ett klick

  • Registrera dig i biljettautomaterna eller i Q-Parks app MobilPark vid ankomst
  • Välj hur länge du vill parkera
  • Precis som tidigare gäller fri parkering under 2 timmar
  • Priset efter 2 timmar är oförändrat, 20 kr/ timmen eller 80 kr/ 24 timmar
  • Registreringsnumret registreras digitalt och du behöver inte lämna någon biljett i bilen
  • MobilPark finns att ladda ner som app via Google Play eller App Store. Följ anvisningarna när du startat appen och registrera zon 3186 för Salem Centrum

Vi hänvisar till skyltningen på parkeringen.
Vid fler frågor angående hur parkeringen fungerar kontakta Q-park på telefon: 0771-96 90 00.
Frågor om registrering och betalning via appen MobilPark
Frågor om registrering och betalning i Automat